Hoppa till innehållet
Nytt program och nya headcoacher för U15-landslagen
Nytt program och nya headcoacher för U15-landslagen
10 augusti 2020

Nytt program och nya headcoacher för U15-landslagen

Nu är det klart vilka som blir head coacher för U15-landslagen 2021. Jörgen Fastberg kommer att vara huvudansvarig för Herrar U15, och Johan Persson huvudansvarig för Damer U15. Kommande landslagsår blir också första året med ett nytt arbetssätt för de yngsta ungdomslandslagen.

Sommaren 2020 blev en inställd sommar för alla ungdomslandslag, och landslagsverksamheten ser nu framåt med förhoppning om ett mer aktivt 2021. Nu är det alltså klart att Jörgen Fastberg och Johan Persson kommer att leda U15-landslagen under det första året med en ny modell för selektion och uttagningar.

- Både Johan och Jörgen är två erfarna basketcoacher, och kommer med ovärderlig erfarenhet av selektion i denna ålder, säger landslagsansvarige Fredrik Joulamo.

Det nya arbetssättet innebär att kartlägga och identifiera spelare regionalt över hela Sverige, som sedan bjuds in till zonläger på flera platser i landet.

Till sin hjälp har head coacherna fem assisterande coacher för respektive lag, som ska vara geografiskt spridda. Dessutom kommer även klubbcoacher och andra personer med insyn att involveras i identifieringen av spelare.

Planen är att inleda arbetet med kartläggningen snarast, och att zonlägren genomförs under sportlovsveckorna.
Till varje zonläger kommer cirka 30 spelare av vardera kön att kallas, och av alla dessa nomineras sedan en trupp till ett läger under sommaren 2021.

- Detta är första gången vi nominerar U15-landslag med den nya modellen, och det har därför varit viktigt att de som ska leda arbetet har ett brett kontaktnät, stor erfarenhet av basketspelare i denna ålder samt att de varit på ett antal europamästerskap för U16, säger Joulamo.

Svensk Basket lanserar ”Öppet Arkiv” med basketnostalgi
Svensk Basket lanserar ”Öppet Arkiv” med basketnostalgi
21 dec 2020

En julklapp till alla basketnostalgiker därute, tidigare spelare som vill...

Sverige deltar inte i Baltic Sea Basketball Cup 2021
Sverige deltar inte i Baltic Sea Basketball Cup 2021
3 nov 2020

Med ökad smittspridning i Sverige och runtom i Europa har...


Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Stay in-the-know and dont miss a thing!

By Formsmedjan. Powered by Yago