Hoppa till innehållet
adidas ny samarbetspartner för SBBF & Sweden Basketball
adidas ny samarbetspartner för SBBF & Sweden Basketball
14 september 2020

adidas ny samarbetspartner för SBBF & Sweden Basketball

Idag presenterar adidas och Svenska Basketbollförbundet ett nytt samarbete. Samarbetet befäster adidas närvaro inom Svensk Basket både för herrar och damer.

Samarbetet innebär att adidas blir exklusiv textilpartner till SBBF och de svenska basketlandslagen (SWEDEN BASKETBALL) vilket gör att alla dam- herr- och ungdomslandslag kommer att spela i adidas. Dessutom kommer avtalet som produktleverantör innebär ett nära samarbete med förbundet, lagen och spelarna för att kunna ta fram de absolut bästa produkterna. 

– Detta samarbete tillför mycket energi och förstärker Svensk Basket. adidas är ett innovativt och folkkärt varumärke inom idrottssverige och har dessutom en hög profil inom basketen globalt med flera svenska basketstjärnor, NBA- och WNBA-stjärnor som ambassadörer. Att samarbeta med adidas passar extremt väl in den varumärkesutveckling som Svensk Basket nu gör, säger Steve Dippel, kommersiell chef på Svenska Basketbollförbundet.

- Att inleda samarbetet med landslag är alltid ett hedersuppdrag. Svensk Basket är i en spännande fas, med siktet inställt på EM-turneringar både på herrsidan och damsidan nästa år. Basket är dessutom en sport som påverkar flera delar i samhället utanför själva sporten, som tex kulturen och modeindustrin. Vi vet att genom sport har vi styrkan och möjligheten att påverka människors liv och detta är något vi delar med Svenska Basketbollförbundet, säger Elin Sundell Nilsson, Sports Marketing Director, adidas Norden.

Herr- och damseniorerna kommer att debutspela i de nya matchdräkterna under de kommande landskamperna mot Israel respektive Nederländerna och Kroatien i november.

Håll dig uppdaterad med basketnyheter från adidas via @adidasHoops på Instagram.

För ytterligare information, kontakta: 
Henrik Hallberg
Nordic Snr PR Manager EIM & Newsroom
Email: Henrik.Hallberg@adidas.com
Tel: +46 70 – 754 91 50

Stephen Dippel
Kommersiell chef, SBBF
Email: stephen.dippel@basket.se
Tel: +46 72 - 969 51 79

Nytt program och nya headcoacher för U15-landslagen
Nytt program och nya headcoacher för U15-landslagen
10 aug 2020

Nu är det klart vilka som blir head coacher för U15-landslagen 2021. Jörgen...

Veckans Matcher: Ungdoms-EM
Veckans Matcher: Ungdoms-EM
7 jul 2020

Den här veckan bjuder vi på tre "Klassiska Matcher" från Ungdoms-EM, och det...


Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Stay in-the-know and dont miss a thing!

By Formsmedjan. Powered by Yago