Hoppa till innehållet
Regan Magarity missar EM
Regan Magarity missar EM
10 maj 2021

Regan Magarity missar EM

Regan Magarity är knäskadad och kommer att missa sommarens EM. Den 25-åriga forwarden har varit en av de bästa spelarna i den franska ligan denna säsong och det är ett tungt avbräck för landslaget.

För två år sedan slog Regan Magarity igenom när Sverige tog en sjätteplats i EM. Efter en trevande start växte hon fram till att vara en av de absoluta nyckelspelarna i den avslutade vinsten mot Ryssland. Under denna säsong ledde hon hela franska ligan i effektivitet. För ett år sedan uppkom dock en mindre knäskada som dock förvärrats under hela säsongen. Nu stod valet mellan att rehabilitera skadan fullt ut eller spela EM och riskera en större skada.

Få vet mer om skador än just Magarity, som haft stora problem under tonåren och under college. Ändå är det ett väldigt svårt beslut.
- EM för två år sedan är en av mina absolut bästa upplevelser någonsin inom basketen, jag älskar att spela för landslaget, så det är tufft och jättetråkigt, säger Magarity.

Just risken att förvärra en skada under det intensiva matchandet med tre matcher på fyra dagar mot några av de bästa lagen i Europa är anledningen.
- Jag vill kunna spela länge och spela för landslaget många fler gånger, sägerr Magarity.

För det svenska landslaget innebär beskedet självklart ett avbräck, speciellt eftersom Amanda Zahui redan har tvingats lämna återbud.

- Ytterligare ett riktigt tråkigt besked inför sommaren, givetvis. Regan, som gjorde sitt första framträdande med landslaget under EM 2019, har redan hunnit etablera sig som en mycket viktig del av av gruppen, både på och av planen, säger landslagsansvarige Fredrik Joulamo.
- Två saker personifierar Regan, och det är hennes positiva energi och kämparandan. Dessa två egenskaper kommer vi att sakna oerhört i sommar.

Allis Nyström, nybliven svensk mästare med Luleå Basket, och Amanda Kantzy kommer att kallas in till läger inför Basket-EM.

3x3-landslagen tillbaka för EM-kval
3x3-landslagen tillbaka för EM-kval
25 jun 2021

Det är inte bara damlandslaget som spelar viktiga matcher under...

Elin Gustavssons historiska milstolpe
Elin Gustavssons historiska milstolpe
17 nov 2020

I och med sin debut i damlandslagets vinst mot Israel i lördag är nu Elin...

Vi söker fler landslagsledare!
Vi söker fler landslagsledare!
20 sep 2019

Vill du vara vara en del av Basketlandslagen? Vi vill nu ge möjligheten för...


Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Stay in-the-know and dont miss a thing!

By Formsmedjan. Powered by Yago