Hoppa till innehållet
Över 6000 sålda biljetter
Över 6000 sålda biljetter
19 oktober 2021

Över 6000 sålda biljetter

Precis före pandemin slog till såg 11390 personer Sverige besegra Turkiet i Globen. Ett och halvt år senare har redan 6000 biljetter sålts till VM-kvalmatchen Sverige-Finland i samma arena. – Otroligt skönt att se att intresset har överlevt pandemin och kanske växt ännu mer, nu känns det som om fullsatt är möjligt, säger Svenska Basketbollförbundets kommunikationsansvarige Johannes Wohlert.

När Sverige inleder VM-kvalet mot ärkerivalen Finland kommer en sak att vara säker. Man gör det inför storpublik. Ett dygn efter det allmänna biljettsläppet har lite drygt 6000 biljetter sålts. Och på hemmaplan har Sverige gett alla motståndare, oavsett nivå, en stenhård match framför fyllda läktare.

– Det kommer att bli helt magiskt igen, säger den svenske guarden Ludde Håkanson när han får höra om biljettförsäljningen.

 

Finland bättre rankade

Finland är bättre rankade än Sverige och har mer erfarenhet. De nya förbundscoacherna Ludde Degernäs, Joakim Källman och Mikko Riipinen kommer dock att ge extra energi till det svenska laget.

– De har både rötter och hjärta i svensk basket och de brinner för detta, vi hoppas ju på att de tillsammans med alla svenska fans kommer att ge laget vingar, säger generalsekreterare Fredrik Joulamo.

 

NBA-upplevelse med sjungande fans

Även om många svenska fans kommer att vara på plats blir det även en ordentlig bortaklack. Finland har många supportrar i Sverige och hejaklacken Susijengi är känd i basketvärlden för sitt festande på läktarna. Räkna därför med en ordentlig ljudkuliss när de båda lagen äntrar Avicii Arena.

– Vår målbild är hela tiden att leverera en NBA-upplevelse kryddat med sjungande fans på läktarna och det är det även denna gång, säger Wohlert.

 

Köp biljett här

3x3-landslagen tillbaka för EM-kval
3x3-landslagen tillbaka för EM-kval
25 jun 2021

Det är inte bara damlandslaget som spelar viktiga matcher under...

Elin Gustavssons historiska milstolpe
Elin Gustavssons historiska milstolpe
17 nov 2020

I och med sin debut i damlandslagets vinst mot Israel i lördag är nu Elin...

Vi söker fler landslagsledare!
Vi söker fler landslagsledare!
20 sep 2019

Vill du vara vara en del av Basketlandslagen? Vi vill nu ge möjligheten för...


Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Stay in-the-know and dont miss a thing!

By Formsmedjan. Powered by Yago