Hoppa till innehållet
Gå på basket - och se hockey i världsklass!
Gå på basket - och se hockey i världsklass!
6 december 2019

Gå på basket - och se hockey i världsklass!

Du som köper biljett till Sverige-Turkiet i Globen får nu möjligheten att se Sverige-Tjeckien i Beijer Hockey Games på köpet. Det är resultatet av ett nytt samarbete mellan Svenska Ishockeyförbundet och Svenska Basketbollförbundet. - Härligt att vi kan bjuda vår publik på hockeymatch i Globen också, säger generalsekreterare Johan Stark.

Beijer Hockey Games går av stapeln den 6-9 februari i Ericsson Globe. Sverige möter Tjeckien i öppningsmatchen den 6 februari och vill gärna bjuda basketpubliken på matchen.

- Det är jättekul att basketen tar steg framåt och spelar i Ericsson Globe, det är ju ofta en annan målgrupp än den vi ser på matcherna normalt sett så vi tycker det ska bli riktigt kul, säger Jesper Björck, marknadsansvarig på Svenska Ishockeyförbundet.

För basketlandslagen är samarbetet och spännande. - De som går på ishockey gillar ju liveidrott och arenaunderhållning, vi håller ju som bäst på med att bygga upp basketen på en nivå som motsvarar den internationella nivån så att nå ut till hockeypubliken är fantastiskt bra, säger Johannes Wohlert, marknadsansvarig på Svenska Basketbollförbundet.

Ishockeypubliken kommer även att få ett erbjudande till Sverige-Turkiet den 24 februari, något som Johannes Wohlert tror kan innebära nya fans. 
- Ja, allt pekar ju på att det blir en fantastisk tillställning så det tror jag stenhårt på.

Biljetterna till EM-kvalmatchen Sverige-Turkiet 24 februari i Ericsson Globe släpps på måndag, 9 december via basketlandslagen.se. 

Amanda Zahui redo för WNBA
Amanda Zahui redo för WNBA
22 jun 2020

I slutet av juli är det dags för WNBA. Ligan har gått ut med att det blir en...

Landslagsduo till Luleå Basket
Landslagsduo till Luleå Basket
19 jun 2020

Det blir en häftig säsong för publiken i Luleå. Landslagsspelarna Josefin...

FIBA Europe om landslagsfönster och europacuper
FIBA Europe om landslagsfönster och europacuper
16 jun 2020

FIBA Europes styrelse genomförde ett videomöte måndagen den 15 juni och tog...


Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Stay in-the-know and dont miss a thing!

By Formsmedjan. Powered by Yago