Hoppa till innehållet
Sverige utan chans i Zagreb
Sverige utan chans i Zagreb
21 februari 2020

Sverige utan chans i Zagreb

Kroatien kopplade ett järngrepp om matchen redan i första perioden och vann till slut med 72-56. Sveriges Tobias Borg gjorde 11 poäng och tog 8 returer. - Vi förlorade matchen i början då vi inte kom ut aggressivt, säger han.

Sverige startade matchen med Ludde Håkanson, Tobias Borg, Chris Czerapowicz, William Magarity och Carl Engström. Men det var kroaterna som med aggressivt försvar och sin storlek dominerade matchinledningen. Sverige hade svårt att få till bollrörelse och när det väl blev öppna lägen var det lock på korgen

- Kroatien kom ut mycket mer fysiskt än vi och det var svårt. Jag tycker vi kom till OK lägen men vi missade väldigt mycket, säger förbundskapten Hugo Lopez.

Kroatien ledde med 18-6 efter den första perioden och inledde den andra perioden med att göra 11-10. Sveriges första spelmål kom efter nio minuter när Chris Czerapowicz lade i två poäng. I halvtid ledde kroaterna med 41-20. Lagkapten Czerapowicz kom inte till spel i den andra halvleken men vi vet ännu inte hur allvarlig skadan är.

Sverige hade det svårt även i början av den tredje perioden men ungtupparna Melwin Pantzar och Olle Lundqvist tog för sig. Den sistnämnde sänkte en lång tvåa precis innan tredje periodens slut fram till 58-45 och en litet, litet hopp tändes för de gula.

Men Kroatien visade sig ha kontroll på händelserna och tryckte på gaspedalen igen i början av den fjärde perioden. Sverige hade svårt med kroaternas fysiska spel där inte minst Zelkjo Sakic visade stor närvaro - inte bara med sina 7 poäng och 11 returer men med sitt spel i övrigt.

Nick Spires hade känningar av sin skada och spelade inte alls. Sedan tidigare hade både Denzel Andersson och Erik Rush lämnat pga känningar.

Nu vänder Sverige hem för att ladda inför den viktiga hemmamatchen i Globen på måndag. Motståndarna Turkiet förlorade väldigt överraskande på hemmaplan i Ankara mot Nederländerna med 72-65. Turkarna är uppenbarligen inte så starka som vi trodde innansamtidigt som den förlusten kan tjäna som en väckarklocka.

Oavsett är det två extremt revanschsugna lag som kommer till uppkast i Globen på måndag inför närmare 10 000 åskådare.

 

Kroatien - Sverige 72-56 (41-20)

Poäng Sverige: Tobias Borg 11, Will Magarity 10, Chris Czerapowicz 9, Johan Löfberg 8, Olle Lundqvist 4, Ludde Håkanson 4, Viktor Gaddefors 2, Carl Engström 1.</p>

Inside The Bubble: Gameday mot Israel
Inside The Bubble: Gameday mot Israel
19 nov 2020

SBBF:s Isac Solinaw var med på Kreta och följde damlandslagets förberedelser...

Elin Gustavssons historiska milstolpe
Elin Gustavssons historiska milstolpe
17 nov 2020

I och med sin debut i damlandslagets vinst mot Israel i lördag är nu Elin...

Sverige klara för EM2021
Sverige klara för EM2021
16 nov 2020

Först vann Sverige mot Israel – sedan gick resultaten svensk väg. Det...


Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Stay in-the-know and dont miss a thing!

By Formsmedjan. Powered by Yago