Hoppa till innehållet
Landslagsduo till Luleå Basket
Landslagsduo till Luleå Basket
19 juni 2020

Landslagsduo till Luleå Basket

Det blir en häftig säsong för publiken i Luleå. Landslagsspelarna Josefin Vesterberg och Ellen Nyström har nämligen skrivit på för nästa år. Båda spelade i den spanska ligan förra säsongen och kommer att bli ovärderliga för hemstadens lag.

Josefin Vesterberg spelade halva förra säsongen i Luleå innan hon skrev på för spanska Al-Qazeres. När hon lämnade tappade Luleå Basket en dimension i sitt spel och klubben är nu väldigt nöjda.
– Vi känner Jossan vid det här laget men det många inte ser är hennes spelsinne och förmåga att ALLTID ta rätt beslut både defensivt och offensivt, säger head coach Robin Sandberg. Vi kan gissa oss till att klubben även uppskattar Vesterbergs beslutsförmåga vad gäller klubbval.

Ellen Nyström gick direkt till Spanien efter sina fyra år på Colorado State och det är alltså sju år sedan hon lämnade Sverige. Nu är hon tillbaka och hennes allsidighet kommer att ge Robin Sandberg flera olika möjligheter.

I landslaget kommer hon in från bänken och kan täcka upp på flera olika positioner. Ellen Nyström har starka ledaregenskaper och rutin från NCAA-slutspel, spel mot några av världens bästa spelare i Spanien samt landslagsspel på högsta världsnivå. Den svenska publiken kommer säkerligen se henne både stänga ner motståndare samt ibland gå för en massa poäng och räkna med att intensiteten på träningarna i LEA höjs ytterligare ett snäpp.

Veckans Match: Sverige-Ryssland 2013
Veckans Match: Sverige-Ryssland 2013
30 jun 2020

Missa inte veckans Klassiska Match - Sverige vs. Ryssland i Basket-EM 2013,...

Marcus Eriksson flyger mot guld
Marcus Eriksson flyger mot guld
27 jun 2020

ALBA Berlin har kopplat ett järngrepp om den tyska mästerskapstiteln. Igår...

Denzel Andersson till Italien
Denzel Andersson till Italien
19 jun 2020

Landslagsspelaren Denzel Andersson gjorde succé i SBL denna säsong. Han blev...


Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Stay in-the-know and dont miss a thing!

By Formsmedjan. Powered by Yago