Hoppa till innehållet
Södertäljelägret ställs in
Södertäljelägret ställs in
20 november 2020

Södertäljelägret ställs in

Landslagsavdelningen har nu beslutat att ställa in det traditionsenliga "Södertäljelägret" för ungdomslandslagen, som genomförs varje år under mellandagarna 27-30 december.

Vi har tidigare informerat om att Sverige inte kommer att delta i Baltic Sea Basketball Cup med U16- och U18-ungdomslandslagen, och nu kommer även Södertäljelägret att ställas in.

Istället kommer man att undersöka möjligheterna att hålla ett extrainsatt landslagsläger under våren, som ska passa med Svenska Basketbollförbundets andra verksamheters planerade matcher, evenemang och turneringar.

- Ett mycket tråkigt beslut att behöva fatta, men det enda beslut vi kan ta i nuläget. Besvikelsen hos oss är såklart ingenting jämfört med den hos dem som nu skulle få göra sina första landslagsläger, både coacher och spelare. Men vi är där vi är, med en smittspridning som tilltar och förutsättningar vi inte råder över, säger landslagsansvarige Fredrik Joulamo.

- Vi får fästa blicken längre fram mot våren, och hoppas på bättre tider för både Sverige och landslagsverksamheten.

SBBF och landslagsavdelningen vill vara proaktiva och ansvarstagande både vad gäller smittspridning och ekonomi. Och även om det är så att det senare i december skulle lättas på gällande regionala råd och rekommendationer, men det går inte att utgå från i planeringen.

Övrig landslagsplanering fortskrider enligt plan, närmast gällande U15-landslagens nya upplägg. Och Joulamo hoppas att alla kan och vill fortsätta träna även under rådande omständigheter.

- Vi vill uppmana alla att fortsätta träna det man kan i dessa tider. Att träning bedrivs coronasäkert är det allra viktigaste, men det finns en mängd kompetenser man kan utveckla på andra sätt. Inget hindrar någon från att förbättra sitt skott, sin kondition, sin explosivitet eller sin rörlighet. Använd era coacher och andra inspirationskällor för att söka stöd och råd. Även landslagscoacherna står till ert förfogande med tips om vad som går att träna individuellt.

Alla coacher för ungdomslandslagen klara
Alla coacher för ungdomslandslagen klara
28 jan 2022

Efter ett arbete som pågått sedan början av hösten är nu alla coachstaber för...

Mulaomerović ny coach för Kroatien
Mulaomerović ny coach för Kroatien
25 jan 2022

Inför VM-kvalmatcherna mot Sverige har Kroatien bytt förbundskapten. Den...

Biljettinformation Sverige-Kroatien
Biljettinformation Sverige-Kroatien
21 jan 2022

Med nuvarande publikrestriktioner kommer antalet biljetter till...


Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Stay in-the-know and dont miss a thing!

By Formsmedjan. Powered by Yago