Hoppa till innehållet
Utlandskollen - Ludde levererar i Polen!
Utlandskollen - Ludde levererar i Polen!
28 oktober 2019

Utlandskollen - Ludde levererar i Polen!

The Magaritys toppar veckans utlandskoll efter att bror Billy gjorde 17 poäng i Basketball Champions League. Ludde Håkanson var on fire i den polska ligan och Johan Löfberg är stabil scorer i Spanien. Marcus Eriksson är tillbaka efter skada och Jonas Jerebko var en vinnare i Euroleague, läs allt i veckans utlandskoll.
 
 
William Magarity
Billy Magarity har arbetat sig in i förstafemman på riktigt i Manresa och spelade 18 minuter mot Euroleaguemästarna Real Madrid. Facit blev 6 poäng, 3 returer och 1 block för Magarity som verkligen tagit kliv framåt. Det blev dock en väntad förlust mot serieledarna från Madrid och Manresa parkerar på jumboplatsen i ACB.
 
Manresa spelar också i Basketball Champions League och där går det bättre. Vinst mot litauiska Lietkabelis (76-70) och Billy stod för hela 17 poäng och 2 returer. Manresa har vunnit sina två första matcher i BCL och spelar nästa redan ikväll mot franska Strasbourg.
 
Billy Magarity dunkar i två av sina 17 poäng mot Lietkalibs.
 
Johan Löfberg
Löfberg har verkligen klivit fram som en scorer i landslaget den senaste tiden och i LEB Oro (spanska andradivisionen) är det samma sak. Han snittar 15,8 poäng per match för sitt Palma Mallorca och ligger därmed på elfte plats i skytteligan. I vinsten senast gjorde Johan 15 poäng, tog 7 returer och delade ut 3 assist. 
 
Ludde Håkanson
Poängkavalkad i den polska ligan när Ludde Håkanons Stelmet Ziegona Gora besökte Enea Astoria. Matchen slutade 99-110 och Ludde stod för finfina 15 poäng och 7 assists! Inga matcher i VTB-ligan för Ludde förrän i denna vecka när de spelar mot Parma. Och nej, det är inte ett italienskt lag utan de kommer från ryska Perm som ligger mitt på den ryska tundran några timmars flygväg bort från Polen.
 
------------------------------------------------------------------
 
 
Tobias Borg
Härlig seger för Real Betis och Tobias Borg var i högsta grad bidragande. Han kom från bänken denna match men gjorde 8 poäng och 3 returer i vinsten mot Andorra (76-71). Borg snittar hittills 6,5 poäng per match i ACB.
 
Chris Czerapowicz
Obradoiro tog en viktig seger borta mot Murcia och klev upp på 12:e plats i tabellen. För Chris Czerapowicz var det dock en mindre lyckad match. Bara 10 minuter och 3 poäng samtidigt som det blev en del turn overs. Nick Spires spelade inte för Obradoiro.
 
Alexander Lindqvist
Vid sidan av Johan Löfberg spelar Alexander Lindqvist. Palma vann mot Caceres med 68-62 och "Alex" gjorde 11 poäng. Han har en viktig roll i Palma som nu är 3-2 och balanserar mellan att vara ett topplag och ett mittenlag.
 
Viktor Gaddefors
Från Mallorca till rivierian. I den franska andradivisionen huserar  nämligen Viktor Gaddefors i fashionabla Antibes. Laget fick en dålig start men tog i helgen sin första seger (80-70) mot Saint-Chamond. De som känner Viktor vet vad han bidrar med energimässigt och denna gång blev det också 4 poäng, 5 returer och 2 assists på 20 minuters spel. Andra svenskar som tidigare spelat i den franska andradivisionen Pro B är Jonas Larsson, Martin Ringström och Mats Levin. 
 
 Viktor Gaddefors ger energi till alla i arenan.
 
Elijah Clarance
Efter två skrattmatcher mot Amsterdam blev det ånyo allvar för Elijahs Den Bosch borta mot Zwolle. Förlust med 93-80 och laget halkade ner till fjärde plats i den holländska ligan. Elijah Clarance hann med mycket på sina 18 minuter. 6 poäng, 6 assists, 4 returer, 3 steals och 3 turn overs skvallrar om en sjukt aktiv Elijah Clarance!
 
Elijah Clarance inspirerar holländarna - såklart!
 
 
Erik Rush
Erik Rush, ni vet svenskamerikanen som spelade för Sverige i EuroBasket 2013 och nu har gjort come back i landslaget, har flyttat till italienska andradivisionen och laget Unieuro Forli. Där har han en stor roll på sin forwardposition. I senaste förlusten mot Udine stod Erik för 7 poäng, 7 returer och 4 assists på hela 35 minuters spel. 
 
Jonas Jerebko
Inga matcher i VTB-ligan för Khimki denna rapport men däremot spel i Euroleague mot inga andra än Bayern München. Den tyska storklubben storsatsar på basket men med den stora skillnaden att deras ambition är att basketavdelningen ska stå sina egna kostnader. Så är inte fallet i exempelvis FC Barcelona och Real Madrid där fotbollen finansierar de övriga idrotterna. Jonas fick i denna match möta sin gamla lagkamrat från Detroit Pistons Greg Monroe som numera spelar för Bayern München. Matchen vann Khimki med 87-74 och Jonas stod för 8 poäng.
 
I Bayern München spelar också Nino Dedovic som kanske är mest känd som Zlatankopia. Det gick till och med så långt att Bayern München skickade ut honom på gatorna i Florida med ett kamerateam för att se om folk trodde han var Zlatan. Resultatet ser du här:  

 
Marcus Eriksson
Marcus Eriksson är äntligen tillbaka från sin höftskada och gjorde 8 minuter i Euroleaguematchen mot CSKA Moskva! Det blev förlust för hans ALBA Berlin inför 13200 åskådare men vi är mest glada över att Marcus är tillbaka på parketten. En anledning till att Marcus spelar för ALBA Berlin är att klubben gått "all in" på en spansk coachstab. Head coach är den levande legenden Aito Garcia Reneses, känd för att ha vunnit 9 spanska mästerskap med FC Barcelona och var head coach i OS 2008, där Spanien i finalen höll på att knäcka USA med spelare som Kobe Bryant, LeBron James, Jason Kidd, Dwight Howard och Chris Paul. 
 
Aito är nu 72 år gammal men blev vald till årets coach i Bundesliga 2018. Han har personligen plockat Marcus Eriksson till ALBA Berlin på ett treårskontrakt, något som är en fantastisk fjäder i hatten för svensken. Vid sin sida har Aito bland annat Carlos Frade, som tidigare coachade Ludde Håkanson i VEF Riga och har många år som head coach på högsta nivå. Frade jobbar med individuell spelarutveckling i ALBA Berlin, och här finns en kort film som beskriver hur han och den tyska klubben jobbar med spelarutveckling: 
 

Jeffery Taylor
Enkel vinst för Madrid i ACB men då spelade inte Jeffery. I Euroleague blev det en förvånande förlust borta mot Anadolu Efes Instanbul (76-60). Jeffery hade en off night offensivt och gjorde inga poäng men stod som vanligt för en stark defensiv insats och fick 22 minuter.


 

Vad händer denna vecka?

 
  • Självklart Billy Magaritys framfart i Basketball Champions League. Match ikväll tisdag mot franska Strasbourg.

 

  • Sedan missar vi inte heller Jonas Jerebko och Khimki i Euroleague, också match ikväll mot Olimpia Milano.

 

  • På onsdag ställs Real Madrid och Jeffery Taylor mot FC Bayern München, ska Madrid studsa tillbaka eller blir Greg Monroe och gänget för svåra?

 

  • Vi hoppas också att Simon Birgander är tillbaka i helgen för Joventut Badalona, de behöver honom mot Obradoiro (med Czerapowicz och Spires).

 

  • Ludde Håkansons Stelmet kommer att få bekänna färg mot topplaget Anwil i den polska ligan nu på söndag den 3 november.

Skriv en kommentar

Inskickade kommentarer kommer ej att visas innan de är godkända av en administratör.

Fält markerade med * är obligatoriska fält.

Elin Eldebrink stormar mot kvartsfinal i Euroleague
Elin Eldebrink stormar mot kvartsfinal i Euroleague
5 mar 2020

I veckans utlandskoll följer vi Elin Eldebrinks framfart med Bourges Basket,...

Utlandskollen - Lollo mot Regan i Frankrike
Utlandskollen - Lollo mot Regan i Frankrike
26 feb 2020

Lollo Halvarsson mötte Regan Magarity - landslagsspelarna är åter i vardagen...

Utlandskollen - sista innan OS-kval
Utlandskollen - sista innan OS-kval
28 jan 2020

Vi kommer den närmaste tiden att fokusera på de spelare i utlandet som är...


Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Stay in-the-know and dont miss a thing!

By Formsmedjan. Powered by Yago