Hoppa till innehållet
Utlandskollen: Binta MVP i Euroleague!
Utlandskollen: Binta MVP i Euroleague!
2 december 2019

Utlandskollen: Binta MVP i Euroleague!

Binta Drammeh toppar SÅKLART denna veckas utlandskoll efter sina fantastiska 25 poäng på Ekaterinburg. Bakom skuggar Elin Eldebrink och Kalis Loyd med härliga insatser på hög nivå.
 
 
 
 
Binta Drammeh
MVP, MVP, MVP!!!! Binta Drammeh blev vald till Euroleagues MVP efter hennes fantastiska insats mot det legendariska laget UMMC Ekaterinburg. De som bara är liiite insatta i dambasketen förstår vilka giganter TTT Riga och Binta fällde. 
 
Brittney Griner, USA - vann skytteligan i WNBA 2019
 
Emma Meesseman, Belgien - WNBA finals MVP 2019 
 
Jonquel Jones,  Bahamas (och nyligen Bosnien...) - flest antal returer någonsin under en säsong i WBA 2017
 
Maria Vadeeva, Ryssland - smeknamn Terminator...
 
Courtney Vandersloot, USA - slog assistrekordet i WNBA 2019 med 300 assists
 
Allie Quigley, USA - WNBA All Star som vunnit trepoängstävlingen två år i rad, en av världens bästa skyttar
 
Men....detta skulle ju handla om Binta Drammeh från Järva, hon gav nämligen alla dessa smisk med 25 poäng och Riga vann med 89-81.
 
 
När 203 cm Brittney Griner stoppar handen i ansiktet på dig vet du att du kommit under skinnet. Foto: FIBA
 
Kalis Loyd
Kalis har bara tagit fart sedan handen läkte och EM-kvalet. Senast propellerade hon sitt Ensino till en 100-52-vinst mot Al-Qazeres. 13 poäng, 14 (!) returer och 4 assist för "Barsebäck 3". 
 
Elin Eldebrink
Tuuuung seger för Bourges borta mot Euroleaguelaget Montpellier med hela 63-80. Svenska pointguarden Elin Eldebrink var planens dominant med sin 19 poäng och 8 assist.
 
Vi blir nästan lite oroliga över att formen peakar för tidigt, den 6-9 februari ska hon ju vara som bäst, men litar på att periodisering är något familjen Eldebrink har "hyfsad" koll på. I Euroleague utklassade Bourges Cukurova med 92-65 och Elin hade stabila 8 poäng och 5 assists.
 
 
----------------------------------------------------
 
Regan Magarity
Hatay har vann mot Ruzemberok med 80-79 och Regan gjorde 16 poäng och 12 returer, en smaskig double-double med andra ord. Det turkiska laget, som går knackigt just nu i den inhemska ligan, delar därmed förstaplatsen i sin grupp i Euro Cup med Jenisej. Den 5 december blir det en ren gruppfinal mellan de båda lagen då de möts i den sista gruppspelsmatchen. I den turkiska ligan har Regan spelat väldigt lite den senaste tiden.
 
Louice Halvarsson 
Tre raka förluster för Tarbes i den franska ligan mot Lyon (Euroleague), Bourges (Euroleague) och Landes (Euro Cup). Det är i sig inget konstigt men det har varit riktiga överhalningar. Lollo hade statistikmässigt ingen höjdare senast mot Landes med 4 poäng och 3 returer men det hade å andra sidan ingen i laget. Positivt med svenska ögon är att Lollo spelar 31 minuter.
 
Elin Gustavsson
Cadi La Seu åkte på en svidande förlust (55-56) mot Ellen Nyströms Gipuzkoa. Elin spelade 16 minuter och var 1/6 från golvet. Även i Euro Cup blev det förlust mot ungersk Miskolc och 6 poäng och 3 returer för Elin.
 
Klara Lundquist
Klara Lundquist har lämnat franska Montpellier och flyttat hem till Sverige. Det blev för tufft att vara borta från familj och vänner för 20-åringen. Vi får se när och var hon dyker upp igen. Styrkekramar till Klara!
 
 
Ellen Nyström
Viktig vinst mot Cadi La Seu. Ellen gjorde nytta som vanligt och tog 4 returer men tog inga skott denna match.
 
 
Abigail Glomazic
Abigail steppade upp i en tight match mot serieledarna Arka Gdynia. Det blev tyvärr förlust för Wroclaw men 22 minuter för Abigail vittnar om hennes betydelse för laget. 3 poäng och 4 returer hade med lite bättre lycka i straffkastskyttet kunnat bli mer!
 
Danielle-Hamilton Carter 
14 poäng och 8 returer för Dani när Pietanske gjorde processen kort med Samorin. Pietanske går upp till 7-1 i den slovakiska ligan och allt pekar på att denna ligatitel står mellan Ruzemberok och Pietanske.
 
Paulina Hersler
Celje tokkrossar allt motstånd i Slovenien och Paulina Hersler agerar lagmamma åt de unga slovenska förmågorna. 26 poäng och 8 returer gav hon laget och vilken stabilitet det ger. Men i den adriatiska ligan så....krossar Celje lika mycket. Hittills obesegrade och senast fick serbiska Partizan smaka på 18 poäng och 10 returer av "Pau". 
 
Maria Gültekin
Antalya satsar på att gå upp och hänger med i toppstriden i den turkiska andraligan. Maria Gültekin en av stjärnspelarna och får spela nästan hela matcherna. 34 minuter och 18 poäng blev det i vinsten mot Sakarya.
 
Amanda Zahui
Och ÄÄÄNTLIGEN får Amanda Zahui plats i Utlandskollen. Den kinesiska ligan har startat och Amanda möljer på. Svårt att hitta aktuell statistik dock men det verkar som om Amanda snittar 25 poäng per match. Vi återkommer till henne i en senare artikel!

Skriv en kommentar

Inskickade kommentarer kommer ej att visas innan de är godkända av en administratör.

Fält markerade med * är obligatoriska fält.

Elin Eldebrink stormar mot kvartsfinal i Euroleague
Elin Eldebrink stormar mot kvartsfinal i Euroleague
5 mar 2020

I veckans utlandskoll följer vi Elin Eldebrinks framfart med Bourges Basket,...

Utlandskollen - Lollo mot Regan i Frankrike
Utlandskollen - Lollo mot Regan i Frankrike
26 feb 2020

Lollo Halvarsson mötte Regan Magarity - landslagsspelarna är åter i vardagen...

Utlandskollen - sista innan OS-kval
Utlandskollen - sista innan OS-kval
28 jan 2020

Vi kommer den närmaste tiden att fokusera på de spelare i utlandet som är...


Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Stay in-the-know and dont miss a thing!

By Formsmedjan. Powered by Yago