Hoppa till innehållet
Les étoiles suédoises Eldebrink et Halvarsson
Les étoiles suédoises Eldebrink et Halvarsson
16 december 2019

Les étoiles suédoises Eldebrink et Halvarsson

Svenskorna går för fullt för att leverera i klubblag och samtidigt spela sig i form inför OS-kvalet i februari. Inte minst Elin Eldebrink och Louice Halvarsson i Frankrike. Få koll på ur det går för alla stjärnorna i damlandslaget genom att läsa Utlandskollen.

 

 

Regan Magarity, Hatay (TUR)
Hatay sladdar i tabellen och hade ingen som helst chans mot Besiktas senast. Förlust med nästan 30 poäng. Regan fick bra med speltid och gjorde 3 poäng och tog 7 returer. i FIBA EuroCup vann dock Haty sin grupp genom att besegra Jenisej med 92-86 i den sista gruppspelsmatchen. Regan var GRYM med 23 poäng och 13 returer!  Vinsten medförde att Hatay är direktkvalificerade till åttondelsfinalerna som åttonderankat lag.
 
Där kommer de att få möta vinnaren mellan Fribourg (Schweiz) och ryska Spartak Vidnoje. Förmodligen kommer Spartak Vidnoja gå vinnande ur den duellen och det blir ett tufft motstånd för Hatay. Ryskorna besegrade Besiktas (se ovan) en av matcherna i sitt gruppspel.
 
 
 
Elin Eldebrink, Bourges (FRA)
 
 Bourges ångar på inför tusentals åskådare varje match, seger hemma mot Bretagne med 73-55. Elin gjorde 11 poäng och spelade 26 minuter. För Bretagne gjorde fd SBL-spelaren Taylor Wurtz 14 poäng. I Euroleague går det lika bra.
 
Fransyskorna har vunnit 4 av de 5 senaste matcherna och ligger nu på tredje plats i sin grupp efter Ekaterinburg och USK Prag, senast blev det vinst mot ryska Orenburg med 66-57. Elin styrde och ställde i 33 minuter av den matchen. 
 
 
Louice Halvarsson, Tarbes (FRA)
22 poäng och 8 returer på Euroleaguelaget och serieledarna Montpellier av Lollo! Det räckte inte till vinst men hon spelade hela matchen (40 minuter) och visade vilken hög internationell klass hon håller. Nu hoppas vi bara att hon inte får gå så hårt i varenda match för Tarbes som med förlusten halkade ner utanför slutspelet. 
 
----------------------------------
 
Kalis Loyd, Ensino (SPA)
Ni kommer väl ihåg att Ensino låg sist i spanska ligan efter de första omgångarna fast målet för klubben var att gå till slutspel? Sedan Kalis kom tillbaka från sin handskada har Ensino vunnit fyra av sex matcher och återfinns nu på åttonde och sista slutspelsplats! I den senaste matchen blev det vinst men Kalis hade ingen lyckad dag offensivt, 5 poäng och 3 returer.
 
 
Frida Eldebrink
Frida är tillbaka i spel! Underskriften med turkiska Botas placerar henne i en av de bästa damligorna i världen. Botas går riktigt tungt på sin förstafemma och behöver verkligen Frida. Nu kan hon spela sig i form inför OS-kvalet i februari.
 
 
Nathalie Fontaine
Hon har äntligen signat och ger sig därmed chansen att delta i OS-kvalet i början av februari. Nathalie har skrivit på för A3 i SBL dam och kommer därför inte att finnas med i denna rapport, hennes insatser går däremot att följa genom direktsändningar på SolidSport och i svenska medier. Välkommen tillbaka till basketplanen Nathalie!
 
 
Elin Gustavsson, Cadi la Seu (SPA)
Cadi La Seu vann mot Zamarat och ligger nu på femte plats i spanska ligan. Elin gjorde 4 poäng och tog 4 returer. I FIBA EuroCup avslutade Cadi La Seu gruppspelet med en seger mot ungerska PEAC och Elin hade 9 poäng och 3 returer. Nu ställs det katalanska laget mot belgiska Basket Hema SKW i 16-delsfinal. Blir det vinst där väntar franska Basket Landes i åttondelsfinal - inte omöjligt för Elins gäng.
 
 
Ellen Nyström, Gipuzkoa (SPA)
Tight uddapoängsförlust för Gipuzkoa hemma mot Valencia (57-58). Ellen spelade 18 minuter, gjorde 4 poäng och tog 4 returer.
 
 
Binta Drammeh, TTT Riga (LET)
10 poäng och 7 returer för Binta men det blev tyvärr förlust mot Reyer Venezia. TTT Riga är parkerade i botten av Euroleague med den mirakulösa segern mot Ekaterinburg som enda poäng. Vi rapporterar inte ens från den lettiska ligan där Riga är alldeles för överlägsna för att det ska vara intressant.
 
 
Abigail Glozamic, Wroclaw (POL)
Season high för Abigail Glozamic som drog i 16 poäng och spelade hela 31 minuter när Wroclaw bröt sin förlustsvit på tre matcher. Vinsten mot Politechnia Gdynia för upp Wroclaw på femte plats i tabellen. 
 
 
Danielle-Hamilton Carter, Pietanske (SVK)
18 poäng och 9 returer på 20 minuter för Danielle när Pietanske krossade Dubcek. Känslan är att hade Danielle spelat mer skulle hon snittat 30 poäng per match. Nu får hon inte spela mer eftersom det inte behövs. 
 
 
Paulina Hersler, Celje (SLO)
Viktig seger i WABA-ligan (adriatiska) mot bulgariska Beroe för Celje som befäster sin ledarposition. Paulina var som vanligt en hörnsten för Celje med sina 9 poäng och 6 returer på 32 minuters speltid.
 
 
Maria Gültekin, Antalya (TUR2)
Antalya satsar på att gå upp men har haft det tufft på sistone. Senaste matchen mot Mardin var inget undantag.  Förlust med 76-90. Maria var bara 1/7 från trepoängsland och Mardin dominerade returtagningen.
 
 
Amanda Zahui, Shandong (KINA)
Shandong har vunnit hälften av sina matcher hittills (5-5) och Amanda går riktigt bra. Det är väldigt svårt att hitta detaljerad information men Amanda verkar snitta en double-double och möter riktigt bra motstånd. Bland andra spelar den australiensiska stjärncentern Liz Cambage i Kina denna säsong.

Skriv en kommentar

Inskickade kommentarer kommer ej att visas innan de är godkända av en administratör.

Fält markerade med * är obligatoriska fält.

Elin Eldebrink stormar mot kvartsfinal i Euroleague
Elin Eldebrink stormar mot kvartsfinal i Euroleague
5 mar 2020

I veckans utlandskoll följer vi Elin Eldebrinks framfart med Bourges Basket,...

Utlandskollen - Lollo mot Regan i Frankrike
Utlandskollen - Lollo mot Regan i Frankrike
26 feb 2020

Lollo Halvarsson mötte Regan Magarity - landslagsspelarna är åter i vardagen...

Utlandskollen - sista innan OS-kval
Utlandskollen - sista innan OS-kval
28 jan 2020

Vi kommer den närmaste tiden att fokusera på de spelare i utlandet som är...


Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Stay in-the-know and dont miss a thing!

By Formsmedjan. Powered by Yago