Hoppa till innehållet
Utlandskollen
Utlandskollen
10 februari 2020

Utlandskollen

Ludvig Håkanson och Jonas Jerebko har glänst den senaste veckan bland svenskarna i Europa. Och nu närmar vi oss EM-kvalet...Kroatien den 21 februari och Turkiet den 24 februari.

 

GUARDS

 TOBIAS BORG 

Snitt i Real Betis (SPA)
5.9 poäng
2.4 ret
1.2 ass
 
Tuff match för Real Betis mot storlaget Real Madrid. Förlust med 69-93. Real Betis har lika många possessions som Madrid, tar lika många returer och ungefär lika många turn overs. Men Madrids skottprocent är vida överlägsen, de kommer helt enkelt till mycket bättre lägen. 2 poäng och 2 returer för Tobias.

LUDDE HAKANSON

Snitt i Stelmet Zielona Gora (POL)

Polska ligan    VTB
10.9 poäng       11,3 poäng
2.2 ret               2.8 ret
5.7 ass              4.8 ass

Första förlusten på 15 matcher för Stelmet mot 11-rankade Astoria. Ludde gjorde dock riktigt bra 19 poäng på 21 minuter och lade till 6 assists. 
 
 I VTB-ligan blev det vinst mot Avtodor Saratov och Ludde gjorde 16 poäng, 6 assist och 3 returer. Han ser ut att vara i riktigt bra form inför EM-kvalet!

 

 

 Charles Barton Jr

Gmunden (ÖST)
6 poäng
1 ret
3.5 ass
 
Jobbig förlust efter dubbel förlängning för Gmunden mot Oberwart. Charles spelade 24 minuter och gjorde 4 poäng och 3 assist för Gmunden. Laget toppar dock fortfarande österrikiska ligan.
 

   Melwin Pantzar

AS Monaco (FRA)
Melwin fick nytt förtroende i A-laget mot Gravelines Dunquerque, en match Monaco vann med 79-62. Melwin spelade 14 minuter och gjorde 4 poäng, 2 assist och 2 returer. Blir det fler matcher framöver uppdaterar vi även hans statistik, men istället för U21-serien blir det Pro A-statistik. :-)
 

  Olle Lundqvist

Snitt i Real Canoe (LEB Oro, Spa):
9.4 poäng
4.8 ret
2.4 ass
 
20-åriga Olle Lundqvist är en playmaker från Jämtland som äntligen fått vara skadefri. Efter att ha haft några matcher med 20+ poäng har motståndarna fått upp ögonen för talangen men han snittar ändå nästan 10 poäng per match. 
 
Real Canoe kämpar i botten av LEB Oro men Olle gör det bra. I förlusten mot Granada blev det 6 poäng, 6 returer och 3 assist för Östersundssonen.
 
 

FORWARDS

 

   Viktor Gaddefors

Snitt Antibes Sharks (FRA2)
8.0 poäng
6.3 ret
2.1 ass
 
Sjuuukt viktig vinst för Antibes mot Quimper förra omgången med 77-71. Antibes har rest sig från de döda och marscherar nu uppåt i tabellen, de är nu på fjärde plats. Viktor är en nyckelspelare, 8 poäng och 5 returer på 27 minuters spel senast.
 
 

Alexander Lindqvist

Snitt Palma (LEB Oro, Spa):
6.4 poäng
2.1 ret
0.5 ass
 
Palma var favorit till att vinna LEB Oro inför säsongen och visst är laget med i toppen. Endast vinnaren av serien går direkt upp i ACB dock och Palma ligger nu på fjärde plats efter förlusten mot Valladolid. Alexander Lindqvist kommer in från bänken och bidrar med skytte och playmaking skills. 5 poäng och 3 returer på 14 minuters spel mot Valladolid.
 
 

Johan Löfberg

Snitt Palma (LEB Oro, Spa):
12.0 poäng
3.7 ret
1.4 ass
 
Johan är en av LEB Oros främsta scorers och även i landslaget har han visat att han kan explodera offensivt. Senast blev det dock bara 4 poäng i den viktiga matchen mot serieledarna Valladolid. Dessa coachas av förbundskapten Hugo Lopez så kanske hade han lite exra bra koll på hur Johan skulle stoppas.
 

Chris Czerapowicz

Snitt Obradoiro (ACB, Spa)
9.0 poäng
3.9 ret
1.0 ass
 
8 poäng och 2 returer för Chris men Obradoiro hade ingen chans mot Euroleaguelaget Baskonia, ändå en besvikelse efersom lagen har samma record i ACB.
 
 
Vill du veta mer om Chris Czerapowicz så läs intervjun med honom här.  https://basketlandslagen.se/nyheter/156--chris-czerapowicz-minus-the-silent-killer
 
 

 Denzel Andersson

Snitt i BC Luleå (SVE):
14.8 poäng
7.2 ret
1.9 ass
 
18 poäng, 6 returer och 5 assist på 32 minuters spel, Denzel Andersson dominerade sist mot Umeå BSKT i den svenska ligan. Han kommer till EM-kvalet i fin form och med självförtroende.
 

Erik Rush

Snitt i Unieuro Flori (ITA2):
12.7 poäng
5.6 ret
2.8 ass
 
Han är en nyckelspelare i topplaget i italienska Serie A2 som är uppdelat i två divisioner, östra och västra. Borta från landslaget sedan EM2013 men kom tillbaka till förkvalet mot Danmark och Vitryssland, han tillför attacker mot korgen, returtagning och en tuffhet.
 
14 poäng och 7 returer senast men laget förlorade mot tredjeplacerade Tezenis Vitoria vilket var allt annat än önskvärt. 
 
 

CENTRAR

 

William Magarity

Snitt i BAXI Manresa
ACB:               Snitt BCL:
7.3 poäng        10.0 poäng
3.3 ret             3.8 ret
0.4 ass            0.8 ass
 
Kanonmatch av Manresa som slog topplaget Zaragoza hemma. Will spelade dock inte denna match.
 
I Champion's League missade Manresa slutspelet på grund av en snöplig förlust i sista matchen mot Sassari hemma, Manresa hade lay up med 3 sekunder kvar för förlängning men missade. Will spelade 10 minuter och gjorde 2 poäng och 1 retur.
 
 

Nick Spires

Snitt Obradoiro (ACB, Spa):
1.5 poäng
2.0 ret
0.8 ass
 
Nick har tyvärr hamnat i coach Fernandez frysbox och får endast ströminuter för Obradoiro. Inga minuter för Nick senast mot Baskonia.
 
 
-----------------------
 

ÖVRIGA

 

   Marcus Eriksson

 Snitt ALBA Berlin (TYS)
 
Bundesliga      Euroleague
12.2 poäng        11.2 poäng
1.8 ret                 1.9 returer
1.1 ass                 0.8 ass
 
ALBA Berlin tog sin tolfte seger i Bundesliga mot Göttingen. Marcus spelade flest minuter för ALBA och gjorde flest poäng (16). 
 
I Euroleague utspelade sig en helt galen match mot Real Madrid i Mercedes Benz Arena. ALBA blev utklassade i början men reste sig och gjorde 44-11 på Euroleaguemästarna! Real Madrid kämpade sig tillbaka och vann med 103-97. Marcus Eriksson gjorde 12 poäng i matchen.
 

 Jonas Jerebko

Snitt i Khimki Moskva (RYS)
 
Snitt VTB:                Snitt Euroleague:
9.9 poäng                 9,4 poäng
4.7 ret                      3.6 ret
1,9 ass                      1.7 ass
 
 
Jonas Jerebko - Khimki Moscow Region - EB19
 
 Jonas Jerebko glänste mot Röda Stjärnan. Foto: Euroleague
 
14 poäng, 5 returer och 5 assist i senaste vinsten i VTB-ligan mot UNICS Kazan. I Euroleague 19 poäng och 8 returer i vinsten mot Röda Stjärnan.
 
Jonas Jerebko har växt fram som en av Khimki Moskvas absoluta stjärnor, ju mer han vänjer sig vid "Euroball" desto bättre kommer han att bli. Oerhört kul att se!
 
 

 Jeffery Taylor

 
Snitt i Real Madrid (SPA)
 
Snitt ACB:             Snitt Euroleague:
5.9 poäng               4.2 poäng
1.6 ret                    1.4 ret
0.8 ass                   1.3 ass
 
Jeffery gjorde en av sina bästa offensiva insatser för säsongen borta mot ALBA Berlin. 13 poäng och 3 returer på över 30 minuters spel blev det för Norrköpingssonen. En poäng mer än svensken på andra sidan, Marcus Eriksson. 
 
I ACB i mötet mot Tobias Borgs Real Betis fick Jeffery vila.
 

Elijah Clarance

Snitt i Den Bosch (NED):
7,4 poäng
2,4 ret
2.9 ass

Elijah Clarance är kanske svensk baskets mest explosiva spelare och nästan ostoppbar i fast breaks. Han kommer in från bänken i Den Bosch som är ett topplag i Nederländerna. Clarance är reserv vid detta fönster. Han spelade inte sist i förlusten mot Limburg.

 

Simon Birgander

Snitt i Joventut Badalona (SPA):
5.3 poäng
3.3 ret
0.3 ass
 
Sveriges näste dominante center spås han att bli av många. Han dominerade mot tyska NBA-centern Moritz Wagner i U20EM 2017 och spanjorerna tror stenhårt på honom, han har tyvärr haft otur med en skada i höstas som inte riktigt velat ge med sig. Bara tre matcher i ACB i år.
 

Skriv en kommentar

Inskickade kommentarer kommer ej att visas innan de är godkända av en administratör.

Fält markerade med * är obligatoriska fält.

Utlandskollen tillbaka!
Utlandskollen tillbaka!
5 okt 2020

Louice Halvarsson regerar i Occitanien med Regan vid sin sida, Kalis Loyd och...

Elin Eldebrink stormar mot kvartsfinal i Euroleague
Elin Eldebrink stormar mot kvartsfinal i Euroleague
5 mar 2020

I veckans utlandskoll följer vi Elin Eldebrinks framfart med Bourges Basket,...

Utlandskollen - Lollo mot Regan i Frankrike
Utlandskollen - Lollo mot Regan i Frankrike
26 feb 2020

Lollo Halvarsson mötte Regan Magarity - landslagsspelarna är åter i vardagen...


Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Stay in-the-know and dont miss a thing!

By Formsmedjan. Powered by Yago