Hoppa till innehållet
Tyskland körde över Sverige i VM-upptakt
Tyskland körde över Sverige i VM-upptakt
11 augusti 2019

Tyskland körde över Sverige i VM-upptakt

När Tyskland slipade formen på vägen mot VM om tre veckor hade Sverige svårt att ge något riktigt motstånd.

Sverige blev grundligt utspelade i alla avseenden av matchen. Tyskland var bättre i returtagning, assist och -- mest tydligt av allt -- skyttet. Tyskland har också mer att spela för. Även om matchen i sig inte har något värde så är det för Tyskland ett tillfälle att svetsa ihop laget inför stundande VM, en turnering som Sverige inte lyckades kvalificera sig för.

Över 5 000 personer fanns på plats i Arena Trier i västra Tyskland, vilket visar hur stora förhoppningar de tyska fansen har för sitt landslag. FIBA har Tyskland rankat som 22:a bästa lag i världen; Sverige ligger för närvarande på en 56:e plats. Hemmalaget ställde dessutom upp med snudd på bästa möjliga lag, ledda av NBA-meriterade Paul Zipser, Daniel Theis och Maxi Kleber.

Det blev trots allt en hygglig start med blågula ögon, när Sverige höll Tyskland till 16 poäng i första perioden. Problematiken låg i att Sverige endast fick ihop 7 egna poäng, vilket naturligtvis är alldeles för lite på internationell nivå. När Sverige sköt var det locket på från alla distanser på söndagskvällen. 10 poäng från straffkastlinjen på 18 försök är ingen katastrof. Noll sänkta trepoängare på 22 försök är däremot smått spektakulärt, och något som gjorde det omöjligt för Sverige att verkligen tävla med Tyskland.

Men Sverige blev en erfarenhet rikare och lärde sig förhoppningsvis något som kan hjälpa när matcherna gäller på riktigt i kvalet till EuroBasket 2021.  

Sverige-Tyskland, 46-78 (7-16, 16-21, 9-23, 14-18)
Poäng, Sverige: Johan Löfberg 10, William Magarity 8, Alexander Lindqvist 7, Nick Spires 5, Ludvig Håkansson 4, Viktor Gaddefors 4, Elijah Clarence 4, Tobias Borg 2, Melwin Pantzar 2.

Svenska utlandsproffsen imponerar efter EM-kvalet
Svenska utlandsproffsen imponerar efter EM-kvalet
5 mar 2020

Jonas Jerebko, Marcus Eriksson och Jeffery Taylor ångar på i Euroleague...

Utlandskollen
Utlandskollen
10 feb 2020

Ludvig Håkanson och Jonas Jerebko har glänst den senaste veckan bland...

Utlandskollen - Chris Czerapowicz scorar i Spanien
Utlandskollen - Chris Czerapowicz scorar i Spanien
28 jan 2020

Chris Czerapowicz glänste i ACB när hans Obradoiro slog tuffa Valencia, Chris...


Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Stay in-the-know and dont miss a thing!

By Formsmedjan. Powered by Yago