Hoppa till innehållet
Landslagsduo till Luleå Basket
Landslagsduo till Luleå Basket
19 juni 2020

Landslagsduo till Luleå Basket

Det blir en häftig säsong för publiken i Luleå. Landslagsspelarna Josefin Vesterberg och Ellen Nyström har nämligen skrivit på för nästa år. Båda spelade i den spanska ligan förra säsongen och kommer att bli ovärderliga för hemstadens lag.

Josefin Vesterberg spelade halva förra säsongen i Luleå innan hon skrev på för spanska Al-Qazeres. När hon lämnade tappade Luleå Basket en dimension i sitt spel och klubben är nu väldigt nöjda.
– Vi känner Jossan vid det här laget men det många inte ser är hennes spelsinne och förmåga att ALLTID ta rätt beslut både defensivt och offensivt, säger head coach Robin Sandberg. Vi kan gissa oss till att klubben även uppskattar Vesterbergs beslutsförmåga vad gäller klubbval.

Ellen Nyström gick direkt till Spanien efter sina fyra år på Colorado State och det är alltså sju år sedan hon lämnade Sverige. Nu är hon tillbaka och hennes allsidighet kommer att ge Robin Sandberg flera olika möjligheter.

I landslaget kommer hon in från bänken och kan täcka upp på flera olika positioner. Ellen Nyström har starka ledaregenskaper och rutin från NCAA-slutspel, spel mot några av världens bästa spelare i Spanien samt landslagsspel på högsta världsnivå. Den svenska publiken kommer säkerligen se henne både stänga ner motståndare samt ibland gå för en massa poäng och räkna med att intensiteten på träningarna i LEA höjs ytterligare ett snäpp.

adidas ny samarbetspartner för SBBF & Sweden Basketball
adidas ny samarbetspartner för SBBF & Sweden Basketball
14 sep 2020

Idag presenterar adidas och Svenska Basketbollförbundet ett nytt samarbete....

Nytt program och nya headcoacher för U15-landslagen
Nytt program och nya headcoacher för U15-landslagen
10 aug 2020

Nu är det klart vilka som blir head coacher för U15-landslagen 2021. Jörgen...

Veckans Matcher: Ungdoms-EM
Veckans Matcher: Ungdoms-EM
7 jul 2020

Den här veckan bjuder vi på tre "Klassiska Matcher" från Ungdoms-EM, och det...


Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Stay in-the-know and dont miss a thing!

By Formsmedjan. Powered by Yago