Hoppa till innehållet
Tobias Borg förlänger med Real Betis
Tobias Borg förlänger med Real Betis
8 juli 2020

Tobias Borg förlänger med Real Betis

Landslagets shooting guard Tobias Borg har skrivit på för sitt tredje år med Real Betis och kommer därmed att göra sin sjätte säsong i världens näst bästa basketliga. - Jag trivs med klubben, tränaren och stämningen här, säger Tobias Borg.

Den 27-årige Södertäljesonen är mitt uppe i karriären. Förmodligen ligger de bästa åren fortfarande framför honom men han börjar bli en veteran i en av världens bästa ligor. För en förhållandevis liten (Tobias mäter 183 cm) guard från Sverige är det ett fantastiskt betyg. Konkurrensen på denna nivå är mördande och global.

Men Tobias har bevisat sitt värde för klubben. Han kom när de spelade i den spanska andradivisionen och var en av nyckelspelarna när de vann LEB Oro. Ifjol lyckades de knipa en 15:e plats och därmed undvika nedflyttning, vilket var målet den första säsongen. 

Den svenske guarden snittade 5,7 poäng och spelade nästan 18 minuter per match, vilket är fullt godkänt. I den spanska basketen går tränarna ofta runt på fler spelare för att kunna bibehålla intensiteten genom hela matchen. Tobias trepoängsprocent låg på hela 45% - och han straffkastprocent på 92%. 

- Jag är väldigt glad över att ha fått fortsatt förtroende och kontinuiteten känner jag är väldigt viktigt för mig i min karriär, säger Tobias som även är nöjd med tränaren Corro Segura och de assisterande tränarna. - De bryr sig verkligen om spelarna och är alltid redo för att hjälpa oss att bli bättre.

Sveriges förbundskapten Hugo Lopez intygar att både klubben och ledarstaben är på en hög nivå. - Real Betis hette tidigare Caja San Fernando och Cajasol men blev nu uppköpta av fotbollslaget Real Betis i Sevilla, säger Lopez som håller med Borg om tränare Seguras kvaliteter.

- Segura är en väldigt erfaren men även nyfiken och open-minded coach. Han gillar att spela i högt tempo och ge spelarna förtroende att ta egna beslut ute på planen, jag tror det passar Tobias alldeles utmärkt, säger Lopez.

Huruvida Lopez själv får coacha mot Tobias Borg står emellertid ännu skrivet i stjärnorna. CB Valladolid kvalificerade sig sportsligt till ACB men eftersom säsongen avbröts i förtid kommer inga lag från ACB att flyttas ned. En lösning skulle vara att utöka ACB till 20 lag men det ville inte den spanska högstaligan. Nu kan avgörandet ligga hos det spanska idrottsministeriet.

 

adidas ny samarbetspartner för SBBF & Sweden Basketball
adidas ny samarbetspartner för SBBF & Sweden Basketball
14 sep 2020

Idag presenterar adidas och Svenska Basketbollförbundet ett nytt samarbete....

Nytt program och nya headcoacher för U15-landslagen
Nytt program och nya headcoacher för U15-landslagen
10 aug 2020

Nu är det klart vilka som blir head coacher för U15-landslagen 2021. Jörgen...

Veckans Matcher: Ungdoms-EM
Veckans Matcher: Ungdoms-EM
7 jul 2020

Den här veckan bjuder vi på tre "Klassiska Matcher" från Ungdoms-EM, och det...


Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Stay in-the-know and dont miss a thing!

By Formsmedjan. Powered by Yago