Hoppa till innehållet
Jonas Jerebko - 23 poäng i Euroleague
Jonas Jerebko - 23 poäng i Euroleague
11 oktober 2020

Jonas Jerebko - 23 poäng i Euroleague

Jonas Jerebko gjorde allt och lite till för sitt Khimki Moskva igår. Han spelade 37 minuter, gjorde 23 poäng och tog 12 returer men ett Covid-drabbat Khimki kunde inte stå emot Zalgiris Kaunas och föll med 70-84.

Khimki Moskva är ett av lagen som just nu är hårdast drabbade av Coronaviruset. Lägg därtill ett par skador och ni förstår hur desperat läget är. Men i ett Euroleague, där flygresor över gränserna tillhör själva grundförutsättningen för en Europaliga, är det extremt svårt att skjuta upp matcher. Därför spelades matchen mellan Khimki Moskva och Zalgiris Kaunas ändå.

Jonas Jerebko fick dra ett tungt lass tillsammans med övriga friska spelare. När Kaunas österrikiske head coach Martin Schiller kunde rulla runt på 10 spelare fick Khimkis Rimas Kurtinaitis spela med 7. Och visst kan det gå bra i enstaka matcher men när laget heller inte har kunnat träna ordentligt den senaste veckan blir det naturligtvis svårt.

- En rotation på åtta spelare är optimalt i en enskild match men över en hel säsong behöver man ha fler spelare att rotera på, vi gick runt på 10 spelare och försökte hålla en hög intensitet så att de skulle tröttna, sade Martin Schiller efter matchen.

Den 38-årige coachen är också assisterande coach för det tyska landslaget och blev ifjol vald till NBA G-league Coach of the Year för Salt Lake City Stars, så det är en av de största coachtalangerna i Europa just nu.

För Jerebko är nederlaget såklart surt men hans insats visar att han har lärt sig spelet i Euroleague fullt ut och nu kan maximera sin insats. Det blir mycket spännande att följa honom och Khimki Moskva när de har fått tillbaka alla sina spelare.

 

Svensk Basket lanserar ”Öppet Arkiv” med basketnostalgi
Svensk Basket lanserar ”Öppet Arkiv” med basketnostalgi
21 dec 2020

En julklapp till alla basketnostalgiker därute, tidigare spelare som vill...

Sverige deltar inte i Baltic Sea Basketball Cup 2021
Sverige deltar inte i Baltic Sea Basketball Cup 2021
3 nov 2020

Med ökad smittspridning i Sverige och runtom i Europa har...


Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Stay in-the-know and dont miss a thing!

By Formsmedjan. Powered by Yago